marți, 22 august 2017

Sfaturi pentru o piele sănătoasă şi frumoasă

       Pentru că vara e pe sfârşite, şi tot nu eşti mulţumită de pielea ta, îţi propun să începi un nou program care te asigur că va da roade iar pielea ta va radia de strălucire şi va fi mult mai sănătoasă şi frumoasă.

Ca să întâmpini toamna cu o piele frumoasă am să îţi dau câteva sfaturi pe care să le pui în practică! Eu am început să le respect cu stricteţe acest mici "reguli", care sunt de bază, aşa că iată:


1. Dormi suficient
Încearcă pe cât posibil să dormi măcar 8 ore pe zi, somnul te ajută să nu ai un aspect obosit, şi ajută la regenerearea celulelor. Combate anxietatea şi stresul plus că te încarci din nou cu energie pozitivă.

2. Nu sări peste mesele principale
Ca să creşti sănătos ai nevoie să respecţi un program de masă zilnic. Niciodată nu uita de micul-dejun! Acesta îţi va oferi multă energie. La prânz poţi începe cu o salată, o supică, apoi felul doi. Este foarte sănătos să mânânci cât mai variat. Iar la cină alege să mânânci ceva uşor şi mai devreme pentru un somn liniştit.

3. Consumă multe fructe şi legume
Vine toamna, deci este anotimpul în care se culeg roadele! Eu zic să profiţi de acest lucru, la mine cel puţin nu trece o zi în care să nu consum măcar 3-4 fructe, ca şi gustare. Fructele sunt resurse importante de minerale antioxidanţi, iar în ceea ce priveşte legumele să nu îţi lipsească salata de la nici o masă!

4. Demachiază-te zilnic
Păstrează-ţi tinereţea! Demachierea ar trebui să fie cel mai important ritual al tenului. Ea se efectuează atât dimineaţa, cât şi seara înainte de culcare deoarece chiar şi în lipsa machiajului tenul acumulează impurităţi.

5. Exfoliază şi hidratează pielea
Hidratarea pielii este şi ea foarte importantă , atât pentru ten cât şi pentru corp. Iar, odaată la săptămână nu uita de folosirea unui exfoliant pe care poţi să îl cumperi sau chiar să îl prepari acasă din ingrediente naturale!

6. Nu uita de apă! Hidratează-te
Din păcate multe persoane au înlocuit apa, cu băuturile pline de coloranţi şi carbogazoase. Apa ne ajută să ne păstrăm vitalitatea şi tinereţea, te ajută să îţi păstrezi silueta, şi să elimini toxinele din organism. Beţi măcar 2L pe zi pentru o piele hidratată şi un ten fără riduri!

7. Gimnastica este şi ea importantă 
Alege să combini alimentaţia sănătoasă cu un program de exerciţii fizice. Acestea te vor ajuta să îţi menţii tonusul muscular, te ajută să slăbeşti şă să îţi menţii corpul sănătos!

Sper din suflet că am fost de ajutor, că aţi avut ce învăţa din acest articol, şi sper să le puneţi şi voi în practică!

2 comentarii:

  1. Bine c-ai pus gimnastica pe ultimul plan. Am devenit asa comoda ca nu mai foc sport absolut deloc. Noroc ca-mi place sa merg pe jos si mai fac ceva miscare cu cea mia.
    Nici la capitolul hidratare nu stau extraordinar, dar ma chinui sa beau

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate aceste sfaturi le respect doar somnul imi da batai de cap.

    RăspundețiȘtergere