duminică, 12 noiembrie 2017

Îngrijirea buzelor iarna + reţetă scrub buze moi

           Deseori ne confruntăm în acest anotimp cu crăparea şi uscarea buzelor din cauza frigului şi a vântului. De multe ori nici balsamurile de buze numai rezolvă această problemă. La fel ca şi pielea, buzele noastre au nevoie de hidratare intensă şi exfoliere. Persoanele cu tenul uscat sunt mult mai expuse riscului de uscăciune a buzelor sau de crăpături.


Câteva sfaturi ce aş putea să vă ofer sunt in primul rând:
- Protejarea: foloseşte balsamuri hidratante pentru a menţine buzele moi şi catifelate. Sunt şi unguente care conţin propolis, gălbenele, aloe ( trebuie să întrebaţi la plafar )
- Hidratarea: consumul ridicat de lichide este foarte important şi în această perioadă: apa, ceaiurile, supele te vor ajuta destul de mult.
- Evitarea alergeniilor: sunt multe cosmetice ce conţin ingrediente iritante şi unele chiar pot provoca uscarea pielii buzelor. Atenţie ce vă cumpăraţi!
- Exfolierea: este foarte importantă pentru buze, nu doar pentru ten sau corp. Astfel vom îndepărta celulele moarte şi vom stimula circulaţia sângelui. După ce ai umezit buzele cu apă călduţă, cu o perie de dinţi sau cu degetele masează delicat buzele.

Şi dacă am ajuns la acest pas aş vrea să împărtăşesc cu voi o reţetă de scrub pentru buze, super simplă doar cu ingrediente naturale.


Ingrediente exfoliant:
  • o linguriţă şi jumătate de zahăr
  • o linguriţă de miere
  • o linguriţă ulei de cocos ( poate fi şi jojoba, argan )
  • opţional zeamă de lămâie ( câteva picături )
Sper din suflet că v-am ajutat cu aceste puţine sfaturi, aştept părerile voastre cu mare interes! Un sfărşit de săptămână frumos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu